Tree of Life

Bouwbedrijf Van De Vliert is sinds 2019 betrokken bij Stichting Tree of Life. Het prille begin van het project in Malawi heeft Geurt met eigen ogen gezien. In de tussentijd is er veel veranderd: er is de afgelopen 5 jaar een trainingscentrum ontstaan, wat tevens de grootste werkgever in de regio is.

Malawi is een arm land en mensen zijn afhankelijk van de oogst van hun veld. Door roofbouw en klimaatverandering lopen de oogsten terug en is er nog meer honger. Tree of Life traint boeren in de principes van duurzame landbouw en loopt met de boer op. Een goede oogst is een belangrijke eerste stap naar zelfredzaamheid en opbouw van een beter bestaan. Hier kwamen wij als bouwbedrijf ook langszij. In 2020 werden 100 families gesponsord: ze ontvingen landbouwtraining en zaden om mee te starten. Voor wie deze principes trouw hebben toegepast, verdubbelde de oogst wel twee tot vier keer.

In 2022 ging Arjan met zijn hele gezin op bezoek bij het project, wat leidde tot prachtige ontmoetingen en bemoediging voor zowel de Malawianen als de Nederlanders. En afgelopen jaar gingen medewerkers Jan en Damian op bouwreis naar Malawi. Het is prachtig om te zien wat voor impact we samen kunnen maken door armoede bij de oorzaak aan te pakken!